Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Τυπο-θραύστης
***
*

Ο Λαμπράκης, ο Πρετεντέρης και το Μέγαρο

To γραφείο του Γιάννη Πρετεντέρη με αυτό του Χρήστου Λαμπράκη στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου ήταν πολύ κοντά αλλά ταυτόχρονα και αρκετά μακριά. Οι δύο άνδρες θα μπορούσες να πεις ότι είχαν μια τυπική σχέση κι αυτό επειδή έτσι το ήθελε ο εκδότης. Αλλωστε υπήρχε πάντα κι ο Σταύρος Ψυχάρης...
Ο Χρ. Λαμπράκης στην παντοδυναμία του πραγματοποίησε το όνειρό του και ίδρυσε το Μέγαρο Μουσικής. Τώρα γράφτηκε (στο zougla.gr) ότι ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης αναλαμβάνει πρόεδρος στο Μέγαρο Μουσικής. Κάποιοι περιμένουν επιβεβαίωση...
Y.Γ. Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωσηστην οποία (χωρίς να αναφέρεται το όνομα του Πρετεντέρη) επισημαίνεται: «Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας».

Η μεγάλη των δημοσιογράφων σχολή...

...όλοι αντικειμενικοί πριν τις εκλογές, σε κρατικές θέσεις τώρα: Πιπίνης, Τσιόδρας, Παλήκαρης, Ζούλας, Ταχιάου, Παναγιωταρέα, Βλαστάρης, Χούκλη, Μητρόπουλος, οι βουλευτές Λοβέρδος, Παπαδημητρίου, Μπογδάνος και Μαρκόπουλος... Και, ίσως, Πρετεντέρης!
Και η ερώτηση από το tweet...
- Πού διορίστηκες;
- Πουθενά
- Είσαι σίγουρα δημοσιογράφος;

Αναζητείται επενδυτής για τη «Ναυτεμπορική»

Συνεχίζει να αναζητεί στρατηγικό επενδυτή η οικογένεια Αθανασιάδη για τη «Ναυτεμπορική». Μια εταιρεία συμβούλων θα αναλάβει να εκπονήσει business plan για την αναδιάρθρωση της εταιρείας και για την εξεύρεση χρηματοδότη.

Ποιος ΔΟΛ;

Από θέση αρχής δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά μερικές φορές αυτές αυτο-σχολιάζονται. Η εισαγγελέας του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΔΟΛ πρότεινε χθες την απαλλαγή από τις κατηγορίες τού άλλοτε ισχυρού άνδρα του Οργανισμού Σταύρου Ψυχάρη και των στελεχών της Alpha Bank (δείτε ΕΔΩ). Υποστήριξε ότι δεν προέκυψε ζημιά για την τράπεζα και πως οι δανειοδοτήσεις υπήρξαν σύννομες προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του ομίλου και η απόλυση 2.500 εργαζομένων.Βεβαίως, η τελική τύχη του ΔΟΛ και των εργαζομένων του δεν δικαιώνει και τόσο το εισαγγελικό σκεπτικό. Γ.Κ. / ΕφΣυν

«Κόντρα» Κυριακού - Μαρινάκη για τη Nova

Σκληρή μάχη αναμένεται να προκύψει τις επόμενες εβδομάδες μεταξύ του ΑΝΤ1 και της Alter Ego με «έπαθλο» τη Forthnet και, συνεπώς, την πλατφόρμα της Nova. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε δυναμικό μπάσιμο για αγορά της εταιρείας, γεγονός που φέρεται να έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην πλευρά του Θοδωρή Κυριακού.
Η είδηση πως η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει καταθέσει πρόταση στη Forthnet για την αγορά της Nova είχε κυκλοφορήσει εδώ και μερικές ημέρες, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της πλατφόρμας να την επιβεβαιώνει.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου