Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Forthnet - Μαρινάκης, πρόταση εξαγοράς

*
Τυπο-θραύστης
***
*

Η Forthnet επιβεβαιώνει
την πρόταση Μαρινάκη
για την εξαγορά της


Η Forthnet (στην κατοχή της οποίας είναι και η Nova) επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την πρόταση του Ομίλου Alter Ego για την εξαγορά της, αλλά δηλώνει ότι «Η Πρόταση τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις Τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της Εταιρείας στη διαδικασία αυτή».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση του Ομίλου που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια ευρώ για δάνεια της εταιρίας, από τέσσερις τράπεζες, που ανέρχονται περίπου σε 310 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Capital.gr, τραπεζικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το σάιτ «επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά της Alter Ego βρίσκονται σε καλό δρόμο, πλην απομένουν συγκεκριμένες σημαντικές εκκρεμότητες προτού μιλήσει κανείς για την επίτευξη συμφωνίας. Στην παρούσα φάση η πλευρά της Alter Ego εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις δανειακές συμβάσεις της Forthnet, καθώς και συγκεκριμένες συμβάσεις με προμηθευτές».

Οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και η Attica Bank, ελέγχουν απόλυτα την εταιρία. Εφόσον οι διαπραγματεύσεις τελεσφορήσουν, στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου, εφόσον πάρει τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση της Forthnet

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε." (εφεξής η "Εταιρεία") επιβεβαιώνει την υποβολή πρότασης (εφεξής "η Πρόταση") από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media S.A., προς τις Τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής (εφεξής οι "Τράπεζες") αναφορικά με τα ανοίγματά τους (exposures) (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της Εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet Media A.E.
Η Πρόταση τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις Τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της Εταιρείας στη διαδικασία αυτή. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την Πρόταση, όταν και εφόσον ενημερωθεί σχετικά από τις Τράπεζες.
Η παρούσα ανακοίνωση διενεργείται σύμφωνα με την υπό στοιχεία 5/204/2000 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ισχύει, και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου