Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ο «παρεξηγημένος» υπουργός Βορίδης

*
Τυπο-θραύστης
***
*


«Για μια ακόμα φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενα μου» ισχυρίστηκε ο Μ. Βορίδης, σε μια προσπάθεια να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις -αφού είχε προηγηθεί η παρέμβαση Κυμπουρόπολου- σχετικά με χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, αναφερόμενος στο viral περιστατικό κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βέβαια, τον κ. Βορίδη θα έπρεπε να είναι κανείς αφελής για να περιμένει να τον κρίνει σήμερα. Και μάλιστα από μία απλή διατύπωση. Για μια δήλωση. Πρόκειται για ένα άτομο που αφήνει τα «διαπιστευτήριά» του εδώ και δεκαετίες, στο πέρασμα των οποίων κατόρθωσε από ένας απλός «ακτιβιστής της δεξιάς» να φτάσει στο σημείο του να μετατραπεί σε πολιτικό παράγοντα του τόπου.

Η φράση «ακτιβιστής της δεξιάς» δεν φύτρωσε ξαφνικά, αλλά η πατρότητά της ανήκει στον ίδιο τον υπουργό. Από την περίοδο που, φυσικά, δεν ήταν υπουργός και τίποτα δεν μαρτυρούσε πως η ελληνική κοινωνία θα τον στείλει αρχικά στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια διάφοροι πρωθυπουργοί θα του εμπιστευόταν θέση στο υπουργικό συμβούλιο των κυβερνήσεών τους.

«Με ένα παιδί 17 ετών μιλάς, συνομιλείς. Δεν είναι ανάπηρο», ήταν η ακριβής διατύπωσή του. Την οποία λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος επιχείρησε να αποδομήσει μέσω ανάρτησης στο facebook. Με μια δήλωση που εξοργίζει, ενδεχομένως περισσότερο κι από την αρχική του θέση.

Ο γνωστός για τον «ακτιβισμό» του κατά την διάρκεια της νιότης του, Μάκης Βορίδης, είχε πάντα στο «οπλοστάσιό» του την ευχέρεια στην εκφορά του λόγου και την ευφράδεια, η οποία δεν στάθηκε αρκετή ούτε για να βρει άλλες λέξεις -πως να τις βρει όταν ήταν επικεφαλής του «Ελληνικού Μετώπου» μιας ακροδεξιάς γκρούπας- για να εκφράσει την αντίθεσή του για ένα γεγονός (με το οποίο δεν χρειάζεται να είναι κανείς σαν τα… μούτρα του για να συμφωνήσει μαζί του) ούτε για να πει στη συνέχεια το προφανές. Να ζητήσει απλά μια τεράστια συγγνώμη.

Μια συγγνώμη, λοιπόν, για όλους όσους προσέβαλλε-ακόμη κι αν δεχτούμε πως συνέβη ακούσια και πάνω στη ρύμη του λόγου του όπως ισχυρίστηκε - ίσως να ήταν αρκετή. Αλλά όχι μόνο δεν είχε το θάρρος, αλλά ο «παρεξηγημένος», «πατριώτης» και «προστάτης» της «εθνικής μας εορτής» -τι δράμα- δεν έμεινε στην αρχική του τοποθέτηση. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου είπε: «Ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν έχει δει όλη μου τη δήλωση ή έκανε εσφαλμένη και ατυχή εκτίμηση». Φυσικά και έκανε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εσφαλμένη εκτίμηση, καθώς ο κ. Βορίδης εννοούσε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει και η νοητική αναπηρία και σε αυτήν προφανώς αναφέρθηκε, κ. Κυμπουρόπουλε λέγοντας: "Δεν είναι ανάπηρα" εννοώντας ότι ήξεραν τι έκαναν και γιατί.

Ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς σας πρόσβαλε... Σε εσάς, που γίνατε η αφορμή για να αλλάξει ο νόμος προκειμένου να γίνει σημαιοφόρος σε σχολική παρέλαση και ταυτόχρονα ένα «άτομο με ειδικά χαρίσματα», θα πω εγώ και είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι μας πού και πού ίσως θα ήταν καλύτερα είτε να βγάζουμε τον σκασμό είτε να είμαστε πιο προσεχτικοί στην διατύπωση των «πιστεύω» μας.

Αλλά δυστυχώς για εσάς το κόμμα σας, η ΝΔ, από το οποίο τα στελέχη της σήκωσαν τις σημαίες της ηθικής και της ευαισθησίας για άτομα με αναπηρίες, όταν ο Πολάκης σας αντιμετώπισε ως πολιτικό του αντίπαλο, τώρα σιωπούν. Αλλά θα μου πεις, ο ακροδεξιός δικός τους Υπουργός Βορίδης τα λέει λάθος; Όχι φυσικά οι άλλοι μονίμως διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα του και είναι «καθυστερημένοι».

Αλλά είπαμε είναι «παρεξηγημένος» ο Μάκης Βορίδης, όπως τότε, παλιά, που κυκλοφορούσε με ένα τσεκούρι στο χέρι!

---
Βαγγέλης Σπυράκης / koutipandoras.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου