Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Απολύσεις στην Live Sport

*
Τυπο-θραύστης
***
*


Δύο νέες απολύσεις έγιναν πάλι στη Live Sport, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας απολύθηκαν δύο δημοσιογράφοι, ένας από την ύλη και ένας από τη διόρθωση. Ο συντάκτης ύλης που απολύθηκε ήταν από εκείνους που μετείχαν στο αρχικό στήσιμο της εφημερίδας και από τα βασικά στελέχη στον τομέα της ύλης. Σε προηγούμενες απολύσεις στη Live Sport περιλαμβανόταν και ένα κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος.


Τα οικονομικά της εφημερίδας μετά την πώλησή της από τις εκδόσεις Λάβδα-Βοβιατζίδη στον Όμιλο Φιλιππάκη είχαν ομαλοποιηθεί, η μισθοδοσία γινόταν κανονικά, ενώ αποπληρώνονταν με δόσεις οι οφειλές στο προσωπικό από εκκρεμότητες που υπήρχαν από το παρελθόν. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ομαλή. Υπάρχουν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία (όπως συμβαίνει και με τις άλλες εφημερίδες του Ομίλου), ενώ πρώτη προσπάθεια για περιστολή των εξόδων έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ζητήθηκε, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με εργαζόμενους, η μείωση μισθών.

Η κυκλοφορία της Live Sport δεν ανακοινώνεται, όπως συμβαίνει με όλα τα έντυπα του Ομίλου. Όταν διακόπηκε η αναφορά της στα δελτία κυκλοφορίας του πρακτορείου διαμονής ήταν συνήθως δεύτερη μετά την SpotDay και σπάνια βρισκόταν στην τρίτη θέση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή από μία άποψη θεωρούμε κάθε απόλυση «προσωπικό δεδομένο» (γιατί άπτεται της προσωπικότητας του εργαζόμενου) δεν δημοσιεύουμε χωρίς τη συναίνεσή τους τα ονόματα των απολυμένων -ούτε θεωρήσαμε αναγκαίο να τους τη ζητήσουμε. Η δημοσίευση των ονομάτων, εν προκειμένω, δεν θα πρόσθετε τίποτα στην ουσία της είδησης. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου