Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Τυπο-θραύστης
***
*

Τέλος εποχής για τα κτίρια
του ΔΟΛ και της “Ελευθεροτυπίας”

Σαν τέλος εποχής παρουσιάζει ο “Μικροπολιτικός” των “ΝΕΩΝ” και δικαιολογημένα την τύχη που επιφύλαξε η ζωή στα δυο κτίρια που στέγαζαν για πολλά χρόνια τις εφημερίδες του ΔΟΛ, αλλά και την “Ελευθεροτυπία” στην τελευταια της φάση πριν το οριστικό λουκέτο στην αρχή της κρίσης. “Νέα για δυο κτίρια με ιστορία” γράφει η στήλη σημειώνοντας “Το πρώτο είναι ότι βγαίνει προς πώληση το κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην οδό Μιχαλακοπούλου. Το δεύτερο, ότι σύντομα θα πιάσουν δουλειά μπουλντόζες στο κτίριο του Νέου Κόσμου που στέγαζε την Ελευθεροτυπία”.

Ξεκινάει
το «Ευρωπαϊκό
Παρατηρητήριο Ψηφιακών Μέσων»

Άνοιξαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας, υπό τον τίτλο «Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ψηφιακών Μέσων», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης (fact checkers). Η ΕΕ δημοσίευσε την πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη δημιουργία της πλατφόρμας, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι ελεγκτές γεγονότων, η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι ερευνητές. Η δαπάνη για το έργο ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Κέρδισε αγωγή
από τον «Αθήνα 9.84»...

Κέρδισε την αγωγή εναντίον του «Αθήνα 9,84» η δημοσιογράφος Ουρανία Τσιαπάρα. Το Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε άκυρη την απόλυση της δημοσιογράφου, διατάσσοντας την επιστροφή της στον ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ εκδίκασε και ποσό αποζημίωσης, πέραν των μισθών, για το χρονικό διάστημα που έμεινε εκτός σταθμού. Το δικαστήριο αναγνώρισε πως υπήρξε «εκδικητική συμπεριφορά από την πλευρά της διεύθυνσης του Αθήνα 9,84».

Επαναφορά των σταντ

Επιστολή της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας:
Το Σωματείο μας δέχθηκε δεκάδες διαμαρτυρίες συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μας επεσήμαναν ότι δημιουργούνται ουκ ολίγα προβλήματα τώρα που καταργήθηκαν τα σταντ. Έτσι αποστείλαμε επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και επισημάναμε τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν και ταλαιπωρούν τα σημεία, ενώ ζητήσαμε να τροποποιηθεί ο κανονισμός των περιπτέρων, ώστε να είναι και πάλι επιτρεπτές οι σκαλιέρες για τα περιοδικά και τις εφημερίδες.

Σχολείο
για την ασφάλεια
των δημοσιογράφων

Το πρώτο σχολείο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στο πεδίο των πολέμων και των κρίσεων διοργανώνει το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019, στο Κιλκίς. Με τίτλο «Journalists Field Safety», το σχολείο έχει στόχο να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις σε επαγγελματίες των ΜΜΕ που καλύπτουν πολεμικές συγκρούσεις ώστε να φροντίζουν για την προσωπική τους ασφάλεια. Το κόστος συμμετοχής στο σχολείο είναι 800 ευρώ. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 25 Οκτωβρίου.

ΕΣΗΕΑ
με δημοσιογράφους της τηλεόρασης

Αλλάζει σταδιακά και η δομή της ΕΣΗΕΑ. Στις εγγραφές νέων μελών για το 2019 η πλειονότητα των υποψηφίων προέρχεται από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι σε εφημερίδες είναι ελάχιστοι, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο σήμερα. Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση επτά μηνών και συνολικά εξετάστηκαν οι αιτήσεις 121 υποψηφίων δημοσιογράφων. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2020 θα ακολουθήσει η νέα διαδικασία εγγραφής μελών στην Ένωση Συντακτών.

"Ράδιο Αρβύλα"
Aποζημίωση 100.000 ευρώ
για σάτιρα σε καρκινοπαθή...

Aποζημίωση 100.000 ευρώ καλείται να πληρώσει o Aντώνης Κανάκης και η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», επειδή έκαναν πλάκα με τη χροιά της φωνής του -με καρκίνο στον λάρυγγα- πρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε ο Τυπο-θραύστης
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου