Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Τυπο-θραύστης
***
*

Διαβάσαμε
στις Τυπολογίες


Βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε αγωγή
κατά του site www.altsantiri.gr

Αγωγή εναντίον του altsantiri.gr, του συνεργάτη της ιστοσελίδας Νίκου Μωραΐτη και του Διευθυντή Σύνταξης του site, Μανώλη Καλουδά, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Με την 17σέλιδη αγωγή ζητεί να του καταβληθεί το ποσό των 40.000 ευρώ ως «ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την προσβολή της προσωπικότητάς του» και 10.000 ευρώ για κάθε φορά που θ’ αναφέρεται το site ή οι δύο εναγόμενοι στο πρόσωπό του. Αφορμή στάθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο τρία κείμενα τα οποία δημοσιεύτηκαν στο altsantiri.gr το 2015 και δύο το 2019. Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 19/3/2020 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Ναι» στην απόκτηση
του Alpha από τη Motor Oil

Με την απόφαση 679/2019 της Επιτροπής Ανταγωνισμού
«Δεν θα αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου», ούτε περιορίζει «σημαντικά τον ανταγωνισμό», κρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόφασή της για την απόκτηση του κοινού ελέγχου επί των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ καιAlpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ μέσω της Nevine Holdings Limited από τη Motor oil, την Alpha Media και τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Στην ΙΝΤΕΡΤΕΚ οι κάμερες της ΕΡΤ

Στην εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ Διεθνείς Τεχνολογίες κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός προμήθειας των καμερών υψηλής ευκρίνειας για το στούντιο της ΕΡΤ. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει την Panasonic και κέρδισε τον διαγωνισμό προσφέροντας τέσσερις επιπλέον ψηφιακές κάμερες. Η συνολική δαπάνη για την προμήθεια των καμερών HDTV ανέρχεται σε 814.912 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, σύμφωνα με την προσφορά της εταιρείας. Συνολικά η ΕΡΤ θα προμηθευτεί 64 (60 του διαγωνισμού συν οι τέσσερις της επιπλέον προσφοράς) τηλεοπτικές κάμερες για τα στούντιό της και το ποσό έχει κατανεμηθεί στους προϋπολογισμούς του 2019 και του 2020.

Με Τ. Κουϊκ και Γ. Λεβέντη το Open

Τα νέα μέλη του Δ.Σ., που θα συμβάλλουν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στο σχεδιασμό με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Μedia Group, είναι:
O Γιώργος Λεβέντης, υψηλόβαθμο και πολύπειρο στέλεχος της τηλεοπτικής βιομηχανίας, που έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΝΤ1, Head of Ιnternational της Syco TV και COO της Acun Medya Global.
Ο Duncan Ηooper, ο οποίος έχει διατελέσει Εditor in Chief των ψηφιακών πλατφορμών του ειδησεογραφικού κολοσσού Euronews, με προϋπηρεσία σε Μέσα με διεθνή επιρροή όπως τα Bloomberg, The Telegraph και MSN.
Ο Lucian Sarb, με μακρόχρονη προϋπηρεσία σε διοικητικές θέσεις σε διεθνή Media Groups και ειδησεογραφικούς οργανισμούς.
Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει μακρά και πετυχημένη πορεία στη δημοσιογραφία και την τηλεόραση, ενώ έχει συμβάλλει σημαντικά, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη διασπορά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης απαρτίζεται από τους: Liudmila Borodina Πρόεδρος Δ.Σ., Κική Σιλβεστριάδου Γενική Διευθύντρια OPEN, Arthur Davidyan CEO Dimera Group, Κωνσταντίνος Φωτιάδης νομικός.

Το συνέδριο της EPRA από το ΕΣΡ

To Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης φιλοξένησε στην Αθήνα (23 – 25 Οκτωβρίου) την 50η συνάντηση των μελών της EUROPEAN PLATFORM OF REGULATORY AUTHORITIES (EPRA). Στην κλειστή συνάντηση συμμετείχαν 160 περίπου άτομα, εκπρόσωποι 50 ρυθμιστικών αρχών και παρατηρητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το European Regulators Group (ERGA), το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο.
Η συζήτηση της πρώτης συνεδρίασης της Ολομέλειας (24/10) αφορούσε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες, για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ρυθμιστικές αρχές σε σχέση με την προστασία των ανηλίκων και την υπ’ αυτούς κατανάλωση περιεχομένου στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Κίνηση καλής θέλησης
από τον «Αθήνα 9,84»

Σε μια κίνηση καλής θέλησης η νέα διοίκηση του «Αθήνα 9,84» επιστρέφει στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς της σύμβασης πλήρους απασχόλησης των πέντε εργαζόμενων του σταθμού. Θυμίζουμε ότι η βλαπτική μεταβολή των πέντε συμβάσεων είχε ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις, ενώ υπήρξε και προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστροφή στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς συνοδεύεται και από νέους εργασιακούς όρους για τους πέντε εργαζόμενους και σε περίπτωση που δεν τους αποδεχθούν δεν θα ισχύσει η αλλαγή της βλαπτικής μεταβολής.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε ο Τυπο-θραύστης
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου