Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Αυτό είναι το πιο αλήτικο πρωτοσέλιδο στην ιστορία του Τύπου

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Οι εφημερίδες είναι γεμάτες κακές στιγμές. Πρωτοσέλιδα που δεν έπρεπε να είχαν καν σχεδιαστεί πολύ περισσότερο να τυπωθούν, ειδήσεις ψεύτικες εν γνώσει των συντακτών τους. Όλα αυτά – και πολλά άλλα – ωχριούν μπροστά στο πρωτοσέλιδο που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί.

Πρόκειται για το έσχατο όριο κατάπτωσης μιας εφημερίδας. Εκεί που η αλητεία βαδίζει χέρι – χέρι με τη ρουφιανιά. Ακόμα και οι δωσίλογοι της Κατοχής ντρέπονταν για αυτό που έκαναν. Εβαζαν κουκούλα (άξιοι διάδοχοί τους τα σημερινά τρολ του διαδικτύου που ντρέπονται να γράψουν το όνομά τους) για να δείξουν με το δάχτυλο τους πατριώτες στους Γερμανούς.

Ο Σάββας Κωνσταντόπουλος στον φυσικό του χώρο σε δεξίωση του Γιώργου Παπαδόπουλου και της Δέσποινας. Μετά τη Μεταπολίτευση προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να προσεγγίσει τον Καραμανλή.
Ο Ελεύθερος Κόσμος, αυτή είναι η εφημερίδα, δεν έβαλε ούτε κουκούλα. Φόρα παρτίδα έβγαλε στη σέντρα την Απογευματινή και την εγκαλούσε. Πότε; Όχι σε περίοδο Δημοκρατίας, όπου θα είχαμε να κάνουμε με μια απλή ενδοδημοσιογραφική κόντρα, αλλά την σκληρότερη εποχή της χούντας του Ιωαννίδη, τον Μάιο του ’74 όταν βρισκόταν σε εξέλιξη το Κίνημα του Ναυτικού, είχε προηγηθεί το Πολυτεχνείο κι οι χουντικοί δεν ήξεραν τι να πρωτοκυνηγήσουν. Αριστερούς ή δεξιούς;
(...)
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου