Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Τι περιμένουν οι απλήρωτοι του Mega

*
Τυπο-θραύστης
***
*



Τι μπορεί να περιμένουν πλέον οι εργαζόμενοι του βυθισμένου Mega; Φυσικά για τις χαμένες τους θέσεις τίποτα –ό,τι ήταν να γίνει, έγινε, ύστερα από αγώνες, υποσχέσεις, αναπτέρωση, και μετά
ακύρωση, ελπίδων. Τώρα απομένει ο εκπλειστηριασμός των όποιων περιουσιακών στοιχείων, το τι θα μείνει και πόσα θα φτάσουν στους εργαζόμενους αφού θα έχουν προηγηθεί το δημόσιο, οι τράπεζες και όποιοι άλλοι. Το θέμα είναι πόσο θα εκτιμηθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, από τα οποία πολυτιμότερο είναι το αρχείο μαζί με την ταινιοθήκη. Οι σειρές του Mega είναι δημοφιλέστατες, κάποιες από αυτές έχουν γίνει τηλεοπτικός θρύλος, και αποτελούν τον θησαυρό του καναλιού. Ένας θησαυρός που φυλάσσεται με σπουδή και προσοχή στον έκτο όροφο του κτιρίου του σταθμού και, όπως μαθαίνουμε, με τη συνεχή παρουσία φύλακα ιδιωτικής εταιρείας.

Στα γραφεία του άλλοτε πανίσχυρου τηλεοπτικού Μέσου εργάζονται ελάχιστα άτομα, μόνο διοικητικοί που είναι απαραίτητοι για τις διεκπεραίωση των διαδικασιών εκκαθάρισης. Προς τον παρόν όσοι εργαζόμενοι έχουν κάνει τη σχετική αίτηση αναμένουν άμεσα (ή, τουλάχιστον αμεσότερα από τις οφειλές) το «επίδομα αφερεγγυότητας» που δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ και περιμένουν την έγκριση. Προϋπόθεση για να τους καταβληθεί, είναι να μην έχουν πάρει τα χρήματα που θα προκύψουν από την πλειστηριασμό. Συνεπώς, έχει σημασία να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από τον ΟΑΕΔ για να μη χαθεί αυτό το επίδομα που δεν είναι μεγάλο, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι αμελητέο. 
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε ο Τυπο-θραύστης
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου