Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Τυπο-θραύστης
***
*

Πέθανε ο Κώστας Καίσαρης

Ο αθλητικογράφος Κώστας Καίσαρης, απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών σήμερα, Τρίτη έπειτα από δεκαήμερη νοσηλεία. Τα τελευταία δύο χρόνια εργαζόταν στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στην ιστοσελίδα «to10.gr», ενώ έγινε πολύ γνωστός μέσω της συμμετοχής του στη στήλη «Αποδυτηριάκιας» στην εφημερίδα «Φίλαθλος». Γιος του είναι ο επίσης αθλητικός συντάκτης, Θέμης Καίσαρης.

Το «Παρασκήνιο»
του Νίκου Καραμανλή
περνάει στη νέα εποχή

Σε μια κομβική κίνηση προχώρησε ο εκδότης του «Παρασκηνίου» Νίκος Καραμανλής, ενισχύοντας το δημοσιογραφικό αποτύπωμα της εφημερίδας και περνώντας σε μια καινούρια εποχή, με τον Νίκο Ελευθερόγλου να αναλαμβάνει διευθυντής και με τον Φώτη Σιούμπουρα να περνάει σε θέση συμβούλου έκδοσης. Ο εκδότης του Παρασκηνίου βρίσκεται σε συζητήσεις με γνωστό επιχειρηματία από τη βόρεια Ελλάδα για την είσοδο του στις εφημερίδες ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ και ΚΑΡΦΙΤΣΑ.

Το παράπονο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ο πρώην υπουργός γράφει στο Twitter το παράπονο του: Ό,τι και να προσπαθούμε, μάταιο. Πέφτει σ ένα ποτάμι αριστερόστροφης “υπερπληροφόρησης” και πνίγεται. Γράφω μονόστηλα στα ΝΕΑ για Μεταναστευτικό και Κλιματική Απάτη και πνίγονται σε χείμαρρους άρθρων, σχολίων και ρεπορτάζ σε όλα τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν φανατικά το αντίθετο.

Η έκτη άδεια στο One του Β. Μαρινάκη

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση με την οποία το ΕΣΡ χορηγεί την έκτη άδεια πανελλαδικής εμβέλειας στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η άδεια που έλαβε το One Channel έχει διάρκεια 10 έτη και το συνολικό όφελος από την χορήγησή της είναι ύψους 35.000.000 ευρώ. Από την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, θα πρέπει να αποδίδεται ποσό 50.000 ευρώ κάθε χρόνο υπέρ του ΕΣΡ. Οι άδειες χορηγούνται με βάση το νόμο 4339/2015, όπως αυτός τροποποιήθηκε στη συνέχεια.

Μας έζωσαν τα φίδια... στο Star

Με έκπληξη χθες σε ώρα υψηλής τηλεθέασης παρακολουθούσαμε, τους ιθύνοντες του τηλεοπτικού προγράμματος “GNTM” να προσφέρουν φίδια στις διαγωνιζόμενες νεαρές κοπέλες για να τυλιχθούν, ως στοιχείο πρόκλησης. Εκείνη την ώρα η πρώτη σκέψη που γίνεται είναι, αν υπάρχει κάποιος στον τηλεοπτικό σταθμό που να έχει κορίτσια και να ήθελε και εκείνος να αντιμετωπίσουν τα παιδιά του μια τέτοια δοκιμασία. Η δεύτερη σκέψη αν υπάρχει κάποιος εντός του τηλεοπτικού σταθμού που να κάνει χρήση της κοινής λογικής. Το πρόγραμμα παρακολουθούν την επόμενη ημέρα μαθητές και μαθήτριες δημοτικών και γυμνασίων στις ταμπλέτες τους επιστρέφοντας από το σχολείο. Είναι ένα θέαμα “κατάλληλο για παιδιά”; Όλο το άρθρο στο https://mediagr.org

Πρετεντέρης is back

Όπως λέει και το γνωστό άσμα του ΛεΠα «Ξαναγύρισες ε;» Η επιστροφή του Γιάννη Πρετεντέρη στην τηλεόραση είναι γεγονός. Έκλεισε στο νέο πρόγραμμα του One channel να παρουσιάζει βραδινή πολιτική εκπομπή. Άλλη μια ένδειξη για επιστροφή στην "κανονικότητα" το come back Πρετεντέρη στην τηλεόραση λοιπόν;


Πληρώνουν σταθερά τον ΕΔΟΕΑΠ

Σταθερός αιμοδότης του ΕΔΟΕΑΠ είναι η ΕΡΤ, η οποία ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την πληρωμή ποσού 169.269 ευρώ, που αντιστοιχεί στην εισφορά του 2% για τον Αύγουστο του 2019. Μαζί με την Cosmote TV και τη Nova φέρουν επί της ουσίας το βάρος της μηνιαίας στήριξης του φορέα, ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία του ΕΦΚΑ... (Τυπολογίες)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε ο Τυπο-θραύστης
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου