Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Δημοσιογραφική κοντρίτσα...

*
Τυπο-θραύστης
***
*

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΛΚΑ -
«ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤ»

Δεν μπορείς να πεις το κλισέ «βγήκαν μαχαίρια», που θα τσίγκλιζε πιο πολύ το ενδιαφέρον στο ποτάμι που ρέει κατά χιλιάδες χρήστες στο Διαδίκτυο, και θα τσιμπούσε χτυπήματα, όμως δεν θα ήταν αλήθεια. Πρόκειται για μια δημοσιογραφική κοντρίτσα (ήπια σε σχέση με άλλες, άλλων) ανάμεσα στο Διευθυντή Επικοινωνίας της ΑΕΚ, τον Ανδρέα Δημάτο, και τον Σταύρο
Κόλκα
– ίσως την πιο αιχμηρή πέννα μεταξύ όλων των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και αρθρογραφούν με μαχητικό πνεύμα γι’ αυτόν. Ο τελευταίος, σε άρθρο του βράδυ της Παρασκευής, 16 Αυγούστου, στο sdna αναφέρθηκε σε ανάρτηση του πρώτου σχετικά με τη νικηφόρο (2-0) εμφάνιση της ΑΕΚ στην Κραϊόβα (που προηγήθηκε του «γκρινιάρικου» 1-1 στο ΟΑΚΑ) κι έγραφε: «Αναφέρθηκα στον πολύ καλό συνάδελφο Ανδρέα Δημάτο, ο οποίος έκανε bullying στο SDNA την προηγούμενη εβδομάδα, όταν για το παιχνίδι στην Ρουμανία επέλεξε τον τίτλο Κέρδισε ηρεμία η ΑΕΚ». Και πρόσθετε, παραθέτοντας και το σκρίνσοτ της συγκεκριμένης ανάρτησης:

«(…) Μία εβδομάδα μετά βέβαια, αποδείχτηκε πως αν μη τι άλλο κέρδισε ηρεμία η ΑΕΚ, γιατί άμα δεν ήταν εκείνο το 0-2, σήμερα θα ήταν αποκλεισμένοι και θα έπεφταν κλοτσοπατινάδες στα αποδυτήρια. Ήδη και με την πρόκριση κοντά είναι αυτές. Αν με ρωτούσαν κάποτε, ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο τελευταίος συνάδελφός σου που θα κάνει bullying σε μέσο ενημέρωσης επειδή διαφωνεί στον τρόπο προσέγγισης ενός θέματος, θα σου έλεγα ο Δημάτος. Έτσι πάνε αυτά όμως, αλλάζουν οι καιροί και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Και εμάς τα θέλει ο κώλος μας που πάμε και παίρνουμε τρεις σερί χρονιές τίτλο. Που παίρνουμε πρωτάθλημα αήττητοι. Καλά ήσουν μικρέ άβουλε επαρχιώτη σε έναν ρόλο κομπάρσου. Γιατί αναπροσαρμόζεις την πίτα; (…)»

Η απάντηση

Η Ανδρέας Δημάτος απάντησε λίγο αργότερα με κείμενό του στο fb που συνοδευόταν από σκρινσότ των δύο δημοσιευμάτων τού Σταύρου Κόλκα στο sdna. Έγραφε:

«Ρε Σταυρο εγώ ειλικρινά δεν ασχολούμαι και μπούλινγκ δεν κάνω. Ενίοτε εκφράζω τις διαφωνίες μου, αν μου το επιτρέπεις κιολας... Πριν μου πεις πόσες φορές έχεις ασχοληθεί μαζί μου τον τελευταίο χρόνο και αν έχω προσωπικά ασχοληθεί με τα γραφόμενά σου έστω και μια φορά, λυσε μου μια απορία επειδή τα δυο σου blog έχουν διαφορά μιας εβδομάδας: Τελικά η UEFA την ΑΕΚ την πέρασε πριονοκορδέλα πέρσι στο Champions League, όπως έγραφες την προηγούμενη εβδομάδα, ή έσφαξε τη Βίντι για να την βάλει στους ομίλους, όπως γράφεις σήμερα;» (...)

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΔΩ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου