Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Τυπο-θραύστης
***
*


** ”Να δεις τι σου ΄χω για μετά”

** Αντί να δαπανά η κυβέρνηση χρόνο για το πως θα περιορίσει την ΕΡΤ, πιο χρήσιμο θα ήταν να διαβάσει τα στοιχεία για την ιδιωτική τηλεόραση, διότι, λίαν συντόμως θα έχουμε …εγκεφαλικά.

** Μετά και το 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ υπάρχουν ελπίδες και για …συμφωνία συμβιβασμού.

** Τα λάθη στην επικοινωνία του νέου κυβερνητικού σχήματος αποτυπώνονται πλέον μετά την πρώτη φρενήρη κούρσα των 20 ημερών

** Όταν κανείς μιλάει για αποκομματικοποιημένο κράτος και έχει στο ΕΣΡ προτείνει μέλος πρόσωπο που ήταν 3 φορές ευρωβουλευτής της ΝΔ, δεν μπορεί να πάει κανείς μακριά.

** Ή, όταν στην ΕΡΤ τα ηνία της ενημέρωσης, έχουν ανατεθεί σε πρόσωπα λειτουργούν “άτυπα” χωρίς να κατέχουν τις θέσεις, με μόνη εγγύηση την προηγούμενη προϋπηρεσία.

** Η ΝΕΡΙΤ δεν είναι και μακρινή υπόθεση…

** Η επικοινωνιακή υπεροπλία της κυβέρνησης έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συζητείται.
** Εντός και εκτός, η κυβέρνηση ρυθμίζει το παιχνίδι και ορίζει την ατζέντα, διαμορφώνοντας κλίμα, με πρωτοσέλιδα, σχόλια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, επιθέσεις στα τοξικά social media κ.α. .

** Όλα ωραία και καλά, αλλά στη Ραδιοτηλεόραση, το παιχνίδι, καθορίζεται από το ΕΣΡ, το οποίο εγκαίρως μας ενημέρωσε για 3 πράγματα:
Δεν έχει ελέγξει ακόμη το περιεχόμενο των προγραμμάτων των αδειοδοτημένων σταθμών, στο διάστημα των 6 μηνών, όπως προβλέπεται από το νόμο.
Η γραμμή που διατυπώθηκε κατά την ενημέρωση των συντακτών ήταν: “δεν θα πάρουμε πίσω τις άδειες, τώρα που τις δώσαμε”.
Τον Αύγουστο θα πάμε διακοπές.

** Ο φόβος της επιστροφής στα 13 χρόνια της ακινησίας του θεσμού είναι ορατός. Ο πλουραλισμός όμως και η προβολή των κομμάτων είναι υποχρέωση της Αρχής.

** Κατά τα άλλα ο Ναγκίμπ Σαούρις, είναι ήδη στην Ελλάδα, μέσω Euronews. Την ελληνική εκδοχή του δεν την ήθελε η ΝΔ το 2012 και πέτυχε να μην εκπέμπει ο σταθμός επίγεια.

** Τότε ο επιχειρηματίας δεν συμμετείχε. Είχε όμως και ένα πέρασμα από τη WIND, το οποίο οι συντάκτες του τηλεπικοινωνιακού ρεπορτάζ το θυμούνται.

** Το Open και η WIND είναι τα δύο ερωτηματικά της επόμενης περιόδου.

** Επικρατεί μια αισιοδοξία στην κυβέρνηση με διοχετευόμενες πληροφορίες πως βρέθηκε λύση στην υπόθεση της σύμβασης των ομάδων με την ΕΡΤ που δεν εδράζεται στην πραγματικότητα.

** Και δεν είμαστε σίγουροι πως γνωρίζουν το πεδίο των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

** Κλείσαμε μήνα με τη νέα διακυβέρνηση και οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί για την ψηφιακή πολιτική, δεν έχουν μπει στον κόπο να καλέσουν τους δημοσιογράφους σε συνάντηση γνωριμίας.

** Ούτε φυσικά ενημερώνουν για τις συναντήσεις με παράγοντες της αγοράς, ή ακόμη και το site του που βρίσκεται ακόμη στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

** Αν έχουν χιούμορ στο ΣΥΡΙΖΑ στο διαγωνισμό που θα γίνει για την ΕΡΤ θα πρέπει να κατεβάσουν τον υποψήφιο στο Επικρατείας, Πάνο Παναγιώτου.

** Διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία (πολυετή για την ακρίβεια) από το Γιώργο Γαμπρίτσο και έχει κάνει και μια εθελούσια έξοδο, χωρίς καμία αντίδραση.

** Η άλλη τους πρόταση ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Digea, για να αναλάβει την ΕΡΤ.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε ο Τυπο-θραύστης
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου