Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΕΡΤ - αδιέξοδο στην υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

*
Τυπο-θραύστης
***
*
Νομικές τρίπλες
στην απόφαση για μείωση
του κόστους των δικαιωμάτων της ΕΡΤ

Χάθηκαν ξανά στη μετάφραση!

Παραμένει αδιέξοδο στην υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, διά της γενικής συνέλευσης των μετόχων ΕΡΤ για μείωση κατά 45% των συμβολαίων των 5 ομάδων της SuperLeague με τον κρατικό φορέα και κούρεμα 60% στη SuperLeague 2 δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε 15 ημέρες, στις 24- Αυγούστου και δεν έχει βρεθεί καμία λύση.

Οι 5 ομάδες Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Ατρόμητος και Άρης δεν δέχονται μείωση του τιμήματος κατά 35% που συμφώνησαν πέρυσι με την ΕΡΤ υποστηρίζοντας πως η σχετική σύμβαση, που τις περιελάμβανε μαζί με τον Παναθηναϊκό και είχε και την υπογραφή της SuperLeague, είναι σε ισχύ. Η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τη σύμβαση, με τη σύμφωνη γνώμη του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η συγκεκριμένη σύμβαση δεν έχει ισχύ και καλεί τις ομάδες σε διαπραγμάτευση. Την ίδια ώρα, εκτός παραμένει ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και ο ΟΦΗ.


Η κυβέρνηση ΝΔ αποφάσισε πως δεν θα μετατραπούν σε συμβάσεις οι προηγούμενες συμφωνίες που είχε συνάψει η ΕΡΤ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όμως ασκούνται πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση να βρεθεί μια λύση. Πρωτίστως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δευτερεύοντος για την ΠΑΕ του Ηρακλείου Κρήτης. Τα χρήματα που ζητούνται όμως παραμένουν σε εξωπραγματικά ύψη για τα δεδομένα της αγοράς.

Η αίσθηση είναι πως λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα βρεθεί μια λύση για τις επτά ΠΑΕ, με το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε και πέρυσι: «Αν δεν βρεθεί τηλεοπτικός φορέας δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα». Όμως κινδυνεύει η επανάληψη του φαινομένου να εξελιχθεί σε... φάρσα, υπέρ των ΠΑΕ που αναμένουν τον «από μηχανής Θεό».

Η τύχη της SL2 αγνοείται. Με δεδομένο πως δεν έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση της κατηγορίας, η νέα προσέγγιση είναι πως η ΕΡΤ δεν είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την κεντρική διαχείρισή της και ως εκ τούτο δεν υπάρχει τηλεοπτικός φορέας για να μεταδίδει τους αγώνες.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου