Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ο «ιδιωτικός» σκιτσογράφος των δημοσιογράφων...

*
Τυπο-θραύστης
***
*

Ο «ιδιωτικός»
σκιτσογράφος
των δημοσιογράφων...

Ο Νίκος Ζήκος είναι ο κρίκος που μας συνδέει ακόμα με την παλιά κοινωνική γελοιογραφία.

Διατηρεί το χιουμοριστικό πνεύμα και το σκιτσογραφικό στιλ όπως το έζησε ο παλιός Τύπος –κυρίως ο περιοδικός– με μια σειρά από κορυφαίες μορφές της γελοιογραφίας που δημιούργησαν και διαχρονικούς σκιτσογραφικούς χαρακτήρες: Βασίλης Χριστοδούλου (και πολιτική γελοιογραφία, με τις μαντινάδες του Κρητικού και άλλες), Σταμάτης Πολενάκης (Σπαγκοραμμένος), Μιχάλης Γάλλιας (Χοντρή του Θησαυρού και Ζαχαρίας) Αρχέλαος Αντώναρος, Παύλος Παυλίδης, Κώστας Βλάχος και άλλοι.

Ο Νίκος –που πέρα από γελοιογράφος είναι και εικαστικός– έχει καταπληκτική επιτυχία στις προσωπογραφίες και είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει τα πορτρέτα πολλών συναδέλφων –πέρα από εκείνα συγγενών και φίλων.
 Μπορείς να πεις τον Ζήκο και… ιδιωτικό σκιτσογράφο των δημοσιογράφων.

Τις τελευταίες ημέρες, επιφύλασσε μια έκπληξη στον Τάσο Επιτρόπου, τον δημοσιογράφο της ΕΡΑ Σπορ: με το που επέστρεψε από τις διακοπές του, ο Νίκος ανέβασε στο φέισμπουκ το σκίτσο που βλέπετε να εικονίζει τον Τάσο την πρώτη ημέρα στη δουλειά.

Για τον Επιτρόπου, μάλιστα, είχε κάνει πέρσι ένα ακόμα σχέδιο προκειμένου να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του.

Το βλέπετε κι αυτό παρακάτω, ενώ ακολουθούν και μερικά πορτρέτα του.

Ένα της κόρης του, της Δανάης με τον γιο της και εγγονό του Νίκου, τον Αχιλλέα, ένα της άλλης κόρη του, τη Λήδας, ένα της συζύγου του, της Κατερίνας, κι ένα δικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου