Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Αγωγή της ΠΟΣΠΕΡΤ για το δικαίωμα υπογραφής σύμβασης

*
Τυπο-θραύστης
***
*


Με κατάθεση αγωγής και ασφαλιστικών μέτρων απάντησε η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής του συνδικαλιστικού νόμου, με την οποία δινόταν το δικαίωμα σε δύο πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΡΤ και μία ένωση εργαζομένων να υπογράφουν επιχειρησιακή σύμβαση με τη διοίκηση της ΕΡΤ. Η αγωγή πάγωσε τις διαπραγματεύσεις που είχαν επιχειρήσει τα δύο σωματεία και η ένωση εργαζομένων και τώρα θα κληθεί το Πρωτοδικείο Αθηνών να αποφανθεί στην εργατική διαφορά που έχει προκύψει.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην πολυσέλιδη αγωγή της, την οποία συνυπογράφει και το πρωτοβάθμιο σωματείο -  μέλος της ΠΣΥΠ ΕΡΤ, καταδεικνύει με στοιχεία τους λόγους για τους οποίους είναι η αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση στην ΕΡΤ.

Όπως σημειώνει, η ομοσπονδία εκπροσωπεί συνολικά 1.602 μέλη-εργαζόμενους στην ΕΡΤ, πλην δηλαδή των δημοσιογράφων, ενώ τα δύο σωματεία που αιτήθηκαν το δικαίωμα υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης έχουν ως μέλη ο μεν ΠΑΣΥΜΗΤΕ 397, ο δε ΣΕΚΟΧΕΡΤ 107. Η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ δεν ανήκει στην ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά στην ΠΟΘΑ που είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εκτός ΕΡΤ και στις εκλογές ψήφισαν 209 μέλη. Στο σκεπτικό της αγωγής σημειώνεται η εσφαλμένη εφαρμογή και ερμηνεία των συνδικαλιστών νόμων από την πρωτοβάθμια επιτροπή και επισημαίνεται πως δεν ελήφθη υπόψη η άποψη της ΓΣΕΕ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά να γίνει δεκτή η αγωγή της και να κηρυχθεί η ομοσπονδία ή το αντιπροσωπευτικότερο πρωτοβάθμιο σωματείο-μέλος της, δηλαδή η ΠΣΥΠ ΕΡΤ, που συμμετέχει επίσης στην αγωγή, ως μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που έχει δικαίωμα υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης με τη διοίκηση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου