Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Όχι πως οι New York Times είναι ΣΚΑΪ...

*
Τυπο-θραύστης
***
*

...ούτε και ο Ματθαίος είναι Παντελής βέβαια...


του Δημ. Κανελλόπουλου

Οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υπέγραφε ο δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης. Η εφημερίδα ωστόσο δεν σημείωνε και μία ακόμα ιδιότητα που είχε μέχρι πρότινος ο δημοσιογράφος: ήταν υπάλληλος στο γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα. Οταν ενημερώθηκαν οι New York Times, αναγνώρισαν το λάθος τους να μην αναφέρουν την προηγούμενη ιδιότητα του αρθρογράφου και υποσχέθηκαν να μην το επαναλάβουν.

Ανέβηκαν λοιπόν οι δικοί μας δημοσιογράφοι στα κάγκελα για το ζήτημα. Σιγά το άρθρο, έλεγαν, τι σημασία να έχει από τη στιγμή που το έγραψε ένας πρώην συνεργάτης του Τσίπρα. «Σάλος από άρθρο πρώην συνεργάτη του Τσίπρα στους NY Times κατά του Μητσοτάκη», έγραψε το iefimerida.gr. «Ματθαίος Τσιμιτάκης: ο άνθρωπος που ξέχασε πού εργαζόταν» ο Αρίστος Δοξιάδης (που έχει για όλα άποψη). «Ο Τσιμιτάκης ήθελε να προπαγανδίσει, παίρνοντας και γαλόνια που το έκανε στους αξιόπιστους NYT» ο Προκόπης Δούκας. «Απόγνωση. Εβαλαν τον Καρτερό να αρθρογραφήσει κατά του Κυριάκου και εκτός συνόρων» ο Γιάννης Κουρτάκης, από τα «Παραπολιτικά». Και άλλοι πολλοί... Και δικαίως. Πολύ σωστά το επέκριναν.

Αλλά πού είναι όλοι αυτοί όταν βλέπουν συναδέλφους μας να αρθρογραφούν κανονικά, τώρα, ενώ πριν ήταν βουλευτές, υπουργοί, στα γραφεία Τύπου κ.ο.κ. Να πω ένα παράδειγμα; Ο Παντελής Καψής. Ηταν υπουργός αλλά τώρα είναι σχολιαστής στον ΣΚΑΪ και κάνει εκπομπές και στο ραδιόφωνο. Είναι αξιόπιστος ο Παντελής Καψής; Αν ναι, γιατί να μην είναι και ο Ματθαίος Τσιμιτάκης;

Ο Χρήστος Κώνστας, άλλο παράδειγμα. Πρώην γραφείο Τύπου στο ΤΑΙΠΕΔ. Μπορεί τώρα, όπως κάνει, να αρθρογραφεί και να σχολιάζει για οικονομικά ζητήματα και αποκρατικοποιήσεις; Είναι περισσότερο αξιόπιστος από τον Τσιμιτάκη; Και είναι πολλοί ακόμα. Ακόμα και δημοσιογράφοι που κατέβηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές αλλά δεν τα κατάφεραν, όπως ο Αντώνης Πανούτσος. Να ξαναβγούν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, δεν λέω, αλλά να βάζουν δίπλα στο όνομά τους και την ιδιότητα «αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές».

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν και μη χρησιμοποιούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά: Η άποψη που έχει ο Ματθαίος Τσιμιτάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ίδιας αξιοπιστίας με την άποψη που έχει ο Παντελής Καψής για τον Αλέξη Τσίπρα.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου